Dessert

Fruit / gebak / zuivel

Zoete sfiha's

Ingrediënten voor 10 stuks

Zoete sfiha's, recept van Colruyt
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 1,5 dl verse room 40% V.G.
  • 80 g verse geitenkaas
  • 45 g boter
  • 1 ei
  • 100 g rozijnen
  • 1 eetl. honing + 1 koffiel.
  • 45 g bruine suiker
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • ½ + ¼ koffiel. kaneel
  • ¼ koffiel. gemberpoeder
  • ¼ koffiel. nootmuskaat

Voorbereiding   15 min.

  1. Scheid het eiwit van de eidooier. Klop het eiwit los.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit).
  3. Klop de room stijf.

Bereidingswijze   40 min. + 20 min. in de oven

  1. Doe de rozijnen, de bruine suiker, de boter, de helft van de sinaasappelzeste, ½ koffiel. kaneel en de nootmuskaat in een kookpot. Breng aan de kook en laat 2 min. opwarmen tot de rozijnen zacht worden. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Meng de geitenkaas met 1 koffiel. honing en de rest van de sinaasappelzeste. Zet ± 30 min. in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  4. Verwarm intussen 1 eetl. honing in een kookpot op een zacht vuur. Voeg 1/4 koffiel. kaneel en het gemberpoeder toe. Schep de slagroom voorzichtig onder de honing en zet in de koelkast.
  5. Snij de plakjes bladerdeeg in 2 zodat u vierkantjes hebt. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er het bladerdeeg op. Leg in het midden van elk vierkantje ½ eetl. van het rozijnenmengsel.
  6. Bestrijk de randen van het deeg met water en vouw de hoekjes naar binnen, zodat de vulling een beetje bedekt is.
  7. Bestrijk de sfiha’s met het losgeklopte eiwit en bestrooi rijkelijk met de kristalsuiker. Zet max. 5 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Haal uit de oven en vul met de geitenkaas.
  9. Zet nog 10 à 15 min. in de hete oven tot de sfiha’s goudbruin zijn. Controleer regelmatig, want door de honing en de suiker kunnen ze makkelijk aanbranden. Dek eventueel af met wat aluminiumfolie. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Afwerking

Schep 1 eetl. honingroom op elke sfiha net voor het serveren.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 300 cal
Vetten 19,2 g
Verzadigde vetzuren 10,8 g
Koolhydraten 26,7 g
Suikers 14,3 g
Vezels 1 g
Eiwitten 4,7 g

Bron : Colruyt