Dessert

Fruit / gebak / ijs / alcohol

Flensjes 'comédie française'

Ingrediënten voor 4 personen

Flensjes 'comédie française', recept van Colruyt
  • 125 g elfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 0,5 dl sinaasappellikeur
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. suiker
  • vanilleroomijs of sorbet peer of citroen
  • Voorde saus
  • 1 sinaasappel
  • 1,5 dl sinaasappellikeur
  • 75 g bloemsuiker
  • Om te flamberen
  • 8 eetl. sinaasappellikeur
  • 4 eetl. suiker

Voorbereiding

  1. Mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk. Roer er beetje bij beetje 8 eetl. water door en daarna de sinaasappellikeur. Het beslag moet dun vloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat ten minste 1 u rusten.
  2. Maak de saus: schrob de sinaasappel en schil hem met een dunschiller in een ronddraaiende beweging, zodat u een lint bekomt. Snij dit in zeer fijne, lange reepjes.
  3. Pers de sinaasappel en laat het sap met 8 eetl. water en de bloemsuiker ± 5 min. koken. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en laat op een hevig vuur inkoken tot een dikke siroop. Giet er 1,5 dl likeur bij en laat nog 2 min. koken.

Bereidingswijze   ten minste 1 u vooraf + 15 min.

  1. Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Hou ze warm.
  2. Schik de in twee gevouwen flensjes op een schotel of elk apart op een bord. Vul ze met 2 bolletjes ijs of sorbet.
  3. Overgiet de flensjes met de hete saus en bestrooi met wat suiker.
  4. Intussen hebt u 8 eetl. sinaasappellikeur verwarmd. Flambeer (weg van de dampkap!) en giet over de flensjes. Dien onmiddellijk op (nog voor de vlam gedoofd is).

Tip

Om de flensjes warm te houden, laat u water koken in een kookpan. Plaats het bord met de flensjes op de pan en dek af met aluminiumfolie.
Flensjes en pannenkoeken

  • Flensjes zijn eigenlijk flinterdunne pannenkoekjes. Het beslag is hetzelfde, behalve dat er in flensjesbeslag soms wat meer eieren worden verwerkt.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 776 cal
Vetten 18,6 g
Koolhydraten 100 g
Eiwitten 10,3 g

Bron : Colruyt