Ingrediënten voor 4 personen
- 5 dl room
- 4 eieren
- 150 g gepelde, ongezouten pistachenoten
- 150 g suiker
- 3 eetl.bloemsuiker
- 50 g cacaopoeder
- 3 eetl. cognac
Voorbereiding
- Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop de eiwitten stijf (u moet de kom kunnen omdraaien, zonder dat ze eruit glijden).
- Hak de pistachenoten grof.
Bereidingswijze
15 min., de dag voordien
- Meng de suiker met de eidooiers tot een glad wit mengsel. Roer er het cacaopoeder onder.
- Breng 2 dl room aan de kook in een steelpannetje en giet over het cacaomengsel. Roer goed.
- Doe er de cognac bij en laat afkoelen.
- Klop de resterende room samen met de bloemsuiker tot een stevig mengsel. Roer er het cacaomengsel onder en voeg voorzichtig de eiwitten toe.
- Roer er de grofgehakte pistachenoten onder. Giet alles in een vorm en dek af met huishoudfolie. Zet 24 u in de diepvriezer.
Afwerking
Laat 5 min. op kamertemperatuur komen. Snij de semifreddo in sneetjes en serveer.
Tip
Varianten
- Vervang het cacaopoeder door een zakje frambozencoulis (diepvries, Ringis).
- Vervang het cacaopoeder en de pistachenoten door 150 g gekonfijt fruit. Snij dikke stukken fruit fijner en voeg toe in stap 5.
- Vervang het cacaopoeder en de pistachenoten door een rijpe mango die u vooraf pureert. Voeg toe in stap 5.