Dessert

Fruit / ijs

IJskrans met rode vruchten

Ingrediënten voor 8 personen

IJskrans met rode vruchten, recept van Colruyt
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 4 bolletjes chocoladeroomijs
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g frambozenbier
  • 3 eetl. granaatappelpitjes
  • ½ plantje munt
  • 2 eetl. kokospoeder
  • 12 meringues
  • 50 g witte chocolade
  • 50 g pure chocolade

Voorbereiding   10 min.

  1. Rasp de witte en de pure chocolade fijn.
  2. Pluk de blaadjes munt.

Bereidingswijze   10 min.

  1. Schik de bolletjes ijs in een cirkel op een serveerschaal. Wissel daarbij de 2 smaken af.
  2. Verdeel het fruit en de meringues in het midden en op de bolletjes ijs. Bestrooi alles met kokospoeder en de geraspte chocolade. Versier met muntblaadjes en de granaatappelpitten.

Tip

Maak het jezelf makkelijk: schik de ijsbolletjes al enkele uren vooraf op de schaal. Dek af met vershoudfolie en zet in de diepvriezer. Zo hoef je op het moment zelf alleen nog af te werken. Succes gegarandeerd!

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 246 cal
Vetten 11,6 g
Verzadigde vetzuren 7,5 g
Koolhydraten 31,1 g
Suikers 28,4 g
Vezels 2,9 g
Eiwitten 3 g
Zout 0,1 g

Bron : Colruyt