Ingrediënten voor 6 porties
- 600 g abrikozen
- 40 g boter
- 150 g honing
- 1 plak zanddeeg
- 2 takjes verse tijm
Bereidingswijze
langer dan 30 min.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Doe de honing in een ronde, diepe taartvorm en bestrooi met de tijmblaadjes.
- Halveer de abrikozen en ontpit ze. Leg ze, met de snijkant naar boven, in de vorm.
- Verdeel er de in kleine stukjes gesneden boter over en bedek alles met de deeglap.
- Vouw de deegrand naar binnen tussen de vorm en de abrikozen (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt).
- Bak de taart 40 min. in de warme oven.
- Wacht 5 min. en zet een taartrooster omgekeerd op de taartvorm en vervolgens een groot bord, ook omgekeerd.
- Neem alles samen vast en draai in één keer om. Neem de vorm weg.
- Dien de taart warm op met een bolletje vanille-ijs of met vanillesaus.
Tip
Als de abrikozen veel sap hebben vrijgegeven, giet het dan voorzichtig af terwijl de taart nog in de vorm zit.