Voorgerechten

Fruit

Pannacotta met chocolade en bosbessen

Ingrediënten voor 4 porties

Pannacotta met chocolade en bosbessen, recept van Delhaize
  • 50 cl sojamelk
  • 100 g pure chocolade met minimum 70 % chocolade
  • 2 g agar-agar in poedervorm
  • 200 g (diepgevroren) wilde bosbessen

Bereidingswijze   10 min.

  1. Haal de bosbessen uit de diepvriezer en leg ze op een groot plat bord.
  2. Verwarm de sojamelk op een matig vuur. Breek de chocolade in stukken.
  3. Als de sojamelk heel warm is, haal je de pot van het vuur en doe je er de chocolade bij.
  4. Dek af en laat 8 minuten smelten. Daarna roer je de bereiding om de chocolade goed te mengen.
  5. Zet de pot terug op het vuur en breng aan de kook. Voeg de agar-agar toe en laat nog 2 minuten koken terwijl je roert.
  6. Giet de pannacotta in vier vormen.
  7. Laat afkoelen op kamertemperatuur, bedek met folie en zet 1 uur in de koelkast of totdat je het opdient.
  8. Ontvorm de pannacotta's op een bord en verdeel de bosbessen erover.

Tip

Voor een ideale gelatineertextuur van agar-agar moet je telkens 50 cl vloeistof rekenen voor 2 g agar-agar.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize