Voorgerechten

Fruit / Zuivel / Alcohol

Plattekaastaart met vanille, speculaas en geplette frambozen

Ingrediënten voor 4 porties

Plattekaastaart met vanille, speculaas en geplette frambozen, recept van Delhaize
  • 0,5 l room 40% v.g.
  • 250 g suiker
  • 200 g speculaas
  • 2 cl rum
  • 40 g boter
  • 10 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 200 g platte kaas
  • 400 g frambozen

Bereidingswijze   25 min.

  1. Laat de boter smelten en plet de speculaas. Meng de boter en de speculaas met elkaar. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem, druk aan met je vingers. Laat een half uur uitharden in de koelkast.
  2. Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Sla de room stevig op en meng met de plattekaas. Voeg hier de zaadjes van het vanillestokje en de suiker aan toe. Roer tot je een mooi gelijkmatige massa hebt. Wring de gelatineblaadjes uit, laat even smelten in een bodempje warm water en roer door het mengsel.
  3. Giet het taartmengsel op de speculaasbodem en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  4. Plet de frambozen met een vork en voeg er de rum aan toe. Serveer deze frambozensalsa op de plattekaastaart. Werk eventueel af met een takje munt.

Tip

Je kan de speculaas ook vervangen door zandkoekjes.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize