Ingrediënten voor 4 porties
- 1 pak brickvel
- 250 g aardbeien
- 100 g mascarpone
- 1 eierdooier
- 2 eetl. poedersuiker
- 80 g boter
- amandelolie
- vanillepoeder
- verse munt
Bereidingswijze
20 min.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat de boter smelten. Boter 4 individuele ovenschaaltjes in. Snij uit je brickvellen 12 vierkanten die iets groter zijn dan je ovenschoteltjes, en beboter ze aan elke zijde. Leg 3 vierkanten in elk ovenschotel, bedekt met bakpapier en giet daarin bakparels (of droge bonen). Zet 15 min. in de oven. De deegnesten moeten goudbruin gekleurd zijn.
- Klop de eierdooier op met de suiker totdat het mengsel wit kleurt. Doe daarbij de mascarpone, 2 druppels amandelolie en ½ koffielepel vanillepoeder. Meng.
- Verwijder de blaadjes van de aardbeien en snij ze in schijfjes.
- Doe een flinke eetlepel room in elk nest en schik daarop de schijfjes aardbei in een krans. Versier met een muntblaadje.