Voorgerechten

Fruit / IJs

Hoorntjes met clementinecrème, meringue en popcorn

Ingrediënten voor 4 porties

Hoorntjes met clementinecrème, meringue en popcorn, recept van Delhaize
  • 2 eieren
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 witte meringues
  • 4 bolletjes mandarijnsorbet
  • 100 g zoete popcorn microwave
  • ½ dl vloeibare rietsuiker
  • 50 g suiker
  • 4 ijshoorntjes
  • 1 limoen (enkel het sap)
  • ½ citroen (enkel het sap)
  • 2 clementines
  • 2 clementines (enkel het sap)
  • 50 g boter

Bereidingswijze   30 min.

  1. Zet een pannetje op een zacht vuurtje met het sap van de clementines en de citroen, de suiker en de boter en warm op.
  2. Klop de eieren los, voeg ze bij het citrusmengsel en breng aan de kook. Draai het vuur iets zachter en laat doorkoken tot er een binding ontstaat en je een crèmeachtige structuur krijgt. Klop voortdurend om te voorkomen dat de cr&egrav;me aanbrandt.
  3. Giet de crème in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
  4. Ondertussen laat je de popcorn poffen in de microgolfoven volgens de instructies op de verpakking.
  5. Meet de vloeibare rietsuiker af en mix er de basilicum en het limoensap onder.
  6. Pel de clementines.
  7. Schep bolletjes mandarijnsorbet in de hoorntjes en leg ze op de borden. Lepel er wat van de citroen-clementinecrème op en breek er de meringues en wat popcorn over. Werk af met enkele partjes clementine en enkele druppels basilicumsiroop. Om duimen en vingers bij af te likken!

Tip

De rest van de popcorn eet je ‘s avonds lekker verder op.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize