Ingrediënten voor 6 porties
- 10 dl water
- 40 g bloemsuiker
- 400 g rijpe abrikozen
- 2 zakjes kamillethee
- 100 g magere Griekse yoghurt
- 6 gedroogde abrikozen
- 2 eetl. vloeibare honing
- ½ citroen
- 2 eiwitten
Bereidingswijze
15 min. (+ afkoelen)
- Breng het water aan de kook in een steelpan. Haal van het vuur, voeg de zakjes kamillethee toe en laat volledig afkoelen.
- Doe de ontpitte abrikozen in een mixer of blender en voeg de bloemsuiker, het citroensap en de kamille-infusie toe. Mix tot je een dunne puree krijgt.
- Meng de abrikozenpuree met de yoghurt. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en verdeel over enkele glaasjes. Laat minstens 1 u rusten in de koelkast vooraleer op te dienen.
- Snijd de 'Grootmoeder'-abrikozen in kleine blokjes en meng met de honing. Leg er enkele van op de mousses en dien dan op.