Ingrediënten voor 4 personen
- 700 g palingmoten (diepvries)
- 500 g champignons
- 3 wortelen
- 1 takje peterselie (vers)
- 1 takje tijm (vers)
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetl. boter (op kamertemperatuur)
- 1 eetl. bloem
- 2 dl rode wijn (bv. Le Haut-Médoc d'Eric Miailhe)
- 1.5 dl visbouillon (of kippenbouillon ½ blokje opgelost in 1.5 dl heet
water)
- 2 eetl. olijfolie
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
Voorbereiding
- Laat de palingmoten oppervlakkig ontdooien en dep ze droog.
- Snij de champignons in schijfjes.
- Snij de wortelen in heel kleine blokjes.
- Snipper de uien en de knoflookteentjes fijn.
Bereidingswijze
30 min.
- Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
- Voeg de blokjes wortel, de tijm, de peterselie en het blaadje laurier toe. Kruid met peper en zout en laat even stoven. Giet er de rode wijn en de bouillon over en laat 10 min. sudderen.
- Doe de palingmoten in de stoofpot en laat 15 min. garen op een zacht vuur.
- Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot, voeg de champignons toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.
- Meng 1 eetl. boter met de bloem tot een glad mengsel.
- Haal de tijm, de peterselie en het blaadje laurier uit de stoofpot en doe er de champignons bij. Voeg ook het botermengsel beetje bij beetje toe tot de saus lichtgebonden is. Kruid indien nodig met peper en zout.
Afwerking
Serveer met rijst.
Bijpassende drank
- Château Coufran
- A.O.P. Haut-Médoc