Hoofdgerecht

Vis / Quiche

Quiche met gerookte forel en broccoli

Ingrediënten voor 6 personen

Quiche met gerookte forel en broccoli, recept van Colruyt
  • kruimeldeeg
  • 100 g gerookte forelfilet
  • 4 roosjes broccoli (grote)
  • 125 g Bleu d'Auvergne (of andere blauwgeaderde kaas)
  • 3 eetl. geraspte gruyère
  • 4 eieren
  • ½ L volle melk
  • 1 eetl. boter
  • ½ eetl. bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Breng in een pan lichtgezouten water aan de kook en doe er de diepgevroren broccoli in.
  2. Laat zonder deksel gedurende 10 min. koken.
  3. Laat uitlekken. Strijk een taartvorm (diameter ± 30 cm en 4 cm hoog) in met de boter en strooi er de bloem over.

Bereidingswijze   10 min. + 35 à 40 min. in de oven

  1. Leg het uitgerolde kruimeldeeg (zonder papier) in een taartvorm en doorprik met een vork.
  2. Breek de Bleu d’Auvergnekaas in brokjes over de taartbodem.
  3. Snij de broccoli en de forelfilets in stukjes en verdeel over de taart.
  4. Kluts de 4 eieren. Klop er 3 eetl. gemalen gruyère door en ½ L melk. Kruid met nootmuskaat en peper (geen zout, de kaas bevat immers al voldoende zout) en giet in de taartvorm.
  5. Schuif in de voorverwarmde oven op 225 °C. Zodra de quiche goudbruin kleurt (na 10 à 15 min.), dekt u ze goed af met aluminiumfolie. Zo vermijdt u dat de bovenste laag te donker wordt.
  6. Laat nog ± 25 min. in de oven tot de vulling gestold is (steek er een mes in; het moet er droog uitkomen) en het deeg ook aan de onderkant goed gebakken is (til de quiche voorzichtig op met een spatel of mes om dat te controleren). De totale baktijd is 35 à 40 min.

Afwerking

Laat de quiche 5 à 10 min. rusten. Haal uit de vorm en snij in punten. Serveer met een frisse gemengde sla.

Tip

  • U kunt deze quiche ook als voorgerecht serveren. Met deze ingrediënten hebt u dan voldoende voor 6 à 8 personen.
  • U kunt dit recept ook maken met uitgerold bladerdeeg. In dat geval moet u de taartvorm niet inboteren.
  • In plaats van gerookte forel kunt u ook gerookte zalm of rivierkreeftjes gebruiken.

Bijpassende drank

  • Riesling Cuvée Réserve
  • Caves de Bennwihr A.C. Alsace

  • Clos de la Chapelle
  • A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 423 cal
Koolhydraten 23,5 g
Eiwitten 21,3 g
Vetten 27,1 g

Bron : Colruyt