Hoofdgerecht

Vis / Schaal- en schelpdieren

Scampicurry met worteltjes en peultjes

Ingrediënten voor 4 personen

Scampicurry met worteltjes en peultjes, recept van Colruyt
  • 700 g kleine ongepelde zeewatergarnalen 'scampi'
  • 200 g peultjes (diepvries)
  • 250 g langkorrelrijst (of basmatirijst)
  • 330 ml kokosmelk (2 blikjes)
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 2 eetl. boter
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 0.5 eetl. paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Snipper de ui fijn.
  2. Snij de wortelen in zeer kleine blokjes.
  3. Leg de scampi's 2 min. in een kom heet water en pel ze.

Bereidingswijze   25 min.

  1. Verhit 2 eetl. boter in een ruime kookpot en bak de ui glazig.
  2. Doe er de wortelstukjes in en laat even bakken. Voeg de rijst, de diepgevroren peultjes en de kerrie toe en roer om.
  3. Leng de kokosmelk aan met water tot u tweemaal het volume van de rijst bekomt. Giet over de bereiding en kruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes sudderen, gedurende 15 min. Voeg, indien nodig, tussendoor nog een beetje water toe zodat de bereiding niet kan aanbranden.
  4. Strooi het paprikapoeder en een snuifje cayennepeper over de scampi's en meng goed dooreen. Voeg aan de rijstbereiding toe, meng en laat nog 3 à 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de scampicurry over de borden en dien meteen op.

Tip

U hebt nog makkelijk de tijd om de scampi's te pellen terwijl de rijst al op staat.

Kooktips

  • Extra kruidig: voeg in punt 2 komijn toe (? 1 koffiel., naar smaak).
  • Voor liefhebbers van een zoet accent: voeg een blikje uitgelekte ananasstukjes (227 g) toe, in punt 4.
  • Als u de peultjes liever krokant eet, voegt u ze pas de laatste 10 min. toe.
Varianten
  • U kan de peultjes vervangen door erwten (diepvries, Ringis).
  • Nog sneller: neem groentereepjes (fijne groentemengeling, diepvries, Ringis) i.p.v. wortelen en peultjes. Voeg pas toe met de scampi's. Omdat er een grote hoeveelheid koude ingrediënten in de bereiding zit, laat u de groenten 5 à 7 min. meegaren.
  • In plaats van scampi's kan u ook stukjes kip of kalkoen gebruiken. Laat het vlees dan meebakken vanaf punt 2.

Bijpassende drank

  • Duc de Lerme Chardonnay
  • Vin de Pays d'Oc

Droge en wat nerveuze witte wijn met heerlijk boeket van vers citrusfruit. Zijn smaak is krachtig, licht romig en zeer verfrissend.


  • Hardys Semillon-Chardonnay
  • Australia

Stralende droge witte wijn uit Australië, met een boeket van exotische vruchten en een fruitige smaak. Koel serveren.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 596 cal
Koolhydraten 58,4 g
Eiwitten 34,4 g
Vetten 25,3 g

Bron : Colruyt