Hoofdgerecht

Vlees / Wild

Konijn met Kasteelbier en pruimen

Ingrediënten voor 4 personen

Konijn met Kasteelbier en pruimen, recept van Colruyt
  • 1 konijn in stukken (beenhouwerij)
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 250 g gedroogde ontpitte pruimen
  • 10 wortelen
  • 250 g champignons
  • 10 sjalotten
  • 33 cl Kasteelbier Donker (speciaalbier)
  • 1 snede brood
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 koffiel. kruidentuiltje
  • instantsausbinder
  • peper en zout

Voorbereiding (minder dan 60 min.)

  1. Snij de wortelen in stukken.
  2. Wrijf de champignons schoon en snij ze doormidden.
  3. Strijk de snede brood in met mosterd.

Bereidingswijze   1 uur De dag voordien

  1. Bak het spek gedurende 5 min. in een ruime kookpan, zonder vetstof toe te voegen. Schep het spek uit de pan.
  2. Bak de champignons gedurende 5 min. in dezelfde kookpan. Schep de champignons uit de pan en hou ze opzij.
  3. Verhit de boter in de kookpan en bak de stukken konijn gedurende 5 min. Schep af en toe om zodat het konijn rondom een bruin korstje krijgt. Voeg het Kasteelbier, 3 dl water, de snede brood met mosterd, tijm, laurier en kruidentuiltje toe. Laat afgedekt sudderen gedurende 20 min.
  4. Voeg de wortelen en de sjalotten toe en laat nog 15 min. sudderen.
  5. Voeg de champignons, het spek en de pruimen toe en laat nog 5 min. sudderen.
  6. De dag zelf
  7. Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en bind eventueel met wat sausbinder.

Afwerking

Versier met gesnipperde peterselie en dien op met natuuraardappelen.

Tip

Op het einde van de bereiding kan u een scheutje room toevoegen om aan uw gerecht een feestelijke toets te geven.

Bijpassende drank

  • Kasteelbier donker

Donker artisanaal bier met nagisting in de fles. Bezit een smaak die tegelijk zacht en mild, vol en romig is. Kan lang bewaren. Schenken op 12 °C. 11 % alcoholgehalte.


  • Château Audefiert
  • A.C. Corbières

Zondoorstoofde wijn uit het Franse zuiden. Bezit een opmerkelijk donker-rode kleur en een aangenaam fruitig boeket. Ook in de smaak bijzonder fruitig en warm kruidig.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 1003 cal
Koolhydraten 59,1 g
Eiwitten 68,6 g
Vetten 50 g

Bron : Colruyt