Ingrediënten voor 4 personen
- 8 hondstongrolletjes
- 8 sneden gerookte zalmfilets
- 1 kop bladspinazie
- 8 eetl. boter
- 1 dl room
- peper en zout
Bereidingswijze
30 min.
- Leg voor elke papillot 2 vellen aluminiumfolie over elkaar en smeer de folie rijkelijk in met boter.
- Leg in elk pakje wat diepgevroren spinazie en daarop 2 diepgevroren tongrolletjes. Kruid de vis met peper en zout. Leg rond elk tongrolletje een sneetje gerookte zalm. Voeg per pakje 1 eetl. boter toe en maak de papillotten zorgvuldig dicht (goed ruim, zodat de vis gelijkmatig gaar wordt).
- Bak de tongrolletjes ± 30 min. op de warme grill. Neem dan de pakjes van het vuur en maak ze zorgvuldig open. Giet in elke pakje 2 eetl. room. Ga na of de saus voldoende gekruid is en vouw de papillotten terug dicht. Laat nog een 5-tal min. bakken, zodat de saus kan indikken.
Afwerking
Dien op met rijst of stokbrood.
Bijpassende drank
- La Tuilerie,
- A.C. Pouilly-Fumé
Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn met delicaat rokerig boeket van de sauvignondruif.
- Cordillera
- Sauvignon Blanc - Chili
- Partybox 3 L
Mooie droge witte wijn van de sauvignondruif. De geuren van citrusfruit, appel en appelbloesem zorgen voor een aangenaam frisse tint. Die aroma's komen terug in de levendige, bijna krokante smaak.