Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g spekreepjes natuur (versmarkt)
- 4 kg mosselen
- 2 preien
- ½ bosje peterselie (vers)
- 1 rood pepertje
- 4 uien
- 4 teentjes knoflook
- 4 eetl. tomatenpuree
- 4 dl droge witte wijn
- 2 eetl. olijfolie
- peper
Voorbereiding
minder dan 30 min.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Snij de preien in ringen en de uien in halve ringen.
- Snipper het knoflook fijn.
- Hak de peterselie fijn.
Bereidingswijze
20 min.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de uiringen, het fijngesnipperde knoflook en het pepertje kort. Voeg de preiringen toe en laat enkele min. verder stoven.
- Bak de spekreepjes ± 4 min. krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Doe de gebakken spekreepjes bij de groenten en meng er de tomatenpuree onder. Kruid met peper en blus met de witte wijn.
- Verdeel de mosselen over 2 grote kookpotten. Voeg de groentemengeling toe en breng op een hoog vuur aan de kook. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Dek af en laat 5 à 7 min. garen. De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.
Afwerking
Geef er stokbrood met wat kruidenboter bij. Ook lekker met frietjes.
Bijpassende drank
- Viña Sol Torres
- D.O. Catalunya Spanje
- Casa Mayor Chardonnay Old Vines
- Colchagua Valley Chili