Hoofdgerecht

Vis / Schaal- en schelpdieren / Eenpansgerecht

Mosselen op Spaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

Mosselen op Spaanse wijze, recept van Colruyt
  • 200 g spekreepjes natuur (versmarkt)
  • 4 kg mosselen
  • 2 preien
  • ½ bosje peterselie (vers)
  • 1 rood pepertje
  • 4 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetl. tomatenpuree
  • 4 dl droge witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper

Voorbereiding   minder dan 30 min.

  1. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  2. Snij de preien in ringen en de uien in halve ringen.
  3. Snipper het knoflook fijn.
  4. Hak de peterselie fijn.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de uiringen, het fijngesnipperde knoflook en het pepertje kort. Voeg de preiringen toe en laat enkele min. verder stoven.
  2. Bak de spekreepjes ± 4 min. krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. Doe de gebakken spekreepjes bij de groenten en meng er de tomatenpuree onder. Kruid met peper en blus met de witte wijn.
  4. Verdeel de mosselen over 2 grote kookpotten. Voeg de groentemengeling toe en breng op een hoog vuur aan de kook. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Dek af en laat 5 à 7 min. garen. De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.

Afwerking

Geef er stokbrood met wat kruidenboter bij. Ook lekker met frietjes.

Bijpassende drank

  • Viña Sol Torres
  • D.O. Catalunya Spanje

  • Casa Mayor Chardonnay Old Vines
  • Colchagua Valley Chili

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 466 cal
Koolhydraten 20,2 g
Eiwitten 31 g
Vetten 21,6 g

Bron : Colruyt