Hoofdgerecht

Vis / Ovengerecht

Tong met groentetorentje en romesco

Ingrediënten voor 4 personen

Tong met groentetorentje en romesco, recept van Colruyt
  • 10 hondstongrolletjes
  • 1 courgette
  • 3 aardappelen
  • 1 eetl. boter (+ 50 g koude boter in stukjes)
  • 2 dl visfond (bokaal)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eetl. bieslook (vers) (gesnipperd, of gehakte peterselie)
  • peper en zout
  • Voor de romesco:
  • 1 sneetje brood (wit of bruin)
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. wijnazijn
  • Provençaalse kruidenmix (molen)

Voorbereiding

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water onderdompelt) en verwijder de pitjes. Snij in blokjes.
  3. Snij de courgette in flinterdunne schijfjes (vooraf schillen hoeft niet).
  4. Hak het knoflook fijn.

Bereidingswijze   1 à 2 u vooraf en 5 min. + 20 à 25 min. in de oven

  1. Maak de romesco  1 à 2 u vooraf (5 min.)
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het sneetje brood. Haal uit de pan en mix samen met de paprika- en tomatenblokjes, het knoflook en de wijnazijn tot een gladde massa. Kruid met Provençaalse mix (enkele draaien van de molen). Roer er beetje bij beetje 3 eetl. olijfolie onder.
  3. Op het moment zelf   5 min. + 20 à 25 min. in de oven
  4. Schil de aardappelen en snij in flinterdunne schijfjes. Maak groente-torentjes (4 à 5 cm hoog) met afwisselend een schijfje courgette en aardappel. Beboter een ovenschotel met 1 eetl. boter en schik er de torentjes in. Schep wat van de romesco op het bovenste schijfje. Schuif gedurende 20 à 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  5. Schik de diepgevroren hondstongrolletjes in een ovenschotel en giet er de visfond en witte wijn bij. Dek af met aluminiumfolie en schuif -samen met de torentjes in de oven gedurende 20 min.
  6. Giet het kookvocht uit de ovenschotel van de hondstongrolletjes in een steelpannetje. Laat 2 min. inkoken en roer er 50 g koude boter in stukjes door. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Schik in het midden van elk bord een groentetorentje, samen met 2 à 3 hondstongrolletjes. Lepel er de saus over en bestrooi met wat fijngesnipperd bieslook of gehakte peterselie. Geef er gestoofde courgetteblokjes en paprika bij, op smaak gebracht met peper, zout en Provençaalse mix.

Bijpassende drank

  • Viré-Clessé A.C.
  • Vieilles Vignes Cave de Viré

Een grote witte wijn met lichtgouden kleur en fijne aroma’s van exotischen citrusfruit. Fris en fruitig boeket met indrukken van lichtgerookt hout.


  • La Tuilerie
  • A.C. Pouilly-Fumé

Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn (buur van Sancerre). Zijn delicaat rokerige boeket heeft hij van de sauvignondruif.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 455 cal
Koolhydraten 17,8 g
Eiwitten 31,7 g
Vetten 26,6 g

Bron : Colruyt