Hoofdgerecht

Vis / Schaal- en schelpdieren / BBQ

Vispapillot met mosselen en fruitbier

Ingrediënten voor 4 personen

Vispapillot met mosselen en fruitbier, recept van Colruyt
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 500 g mosselen
  • 2 preien
  • 2 venkelknollen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 4 lente-uitjes
  • 2 eetl. boter
  • 1 flesje Hoegaarden Rosée (fruitbier)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereidingswijze   Bereiding in de keuken 30 min.

  1. Spoel de verse mosselen in water.
  2. Snij de preien in heel dunne reepjes.
  3. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder het harde middenstuk. Snipper elk partje heel fijn.
  4. Snipper de lente-uitjes fijn en hak de peterselieblaadjes fijn.
  5. Verdeel de prei en de venkel over 4 dubbele vellen aluminiumfolie. Leg er telkens een stukje vis op en verdeel er de mosselen over.
  6. Vouw de folie al een beetje naar boven en verdeel er de peterselie en lente-uitjes over.
  7. Overgiet elke papillot met een beetje Hoegaarden Rosée.
  8. Kruid met zwarte peper en een beetje zout (niet te veel, de mosselen hebben al een zilte smaak) en verdeel er de boter in klontjes over. Vouw de papillotten goed dicht.
  9. Bereiding op de barbecue   25 min.
  10. Leg de papillotten 25 min. op een hete barbecue tot de vis gaar is.

Afwerking

Serveer met een aardappelsalade of een aardappel in de schil.

Bijpassende drank

  • Hoegaarden Rosée
  • Fruitbier

Hoegaarden fruitbier is verzamelnaam voor enkele Belgisch bieren. De bieren worden gebrouwen in Brouwerij De Kluis te Hoegaarden.

Hoegaarden Rosée is een roze fruitbier op basis van witbier (Hoegaarden). Het heeft een alcoholpercentage van 3%.


  • Pinot Blanc 1er Cru
  • A.C. Moselle Luxembourgeoise

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 281 cal
Koolhydraten 12,6 g
Eiwitten 33,9 g
Vetten 8,7 g

Bron : Colruyt