Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kabeljauwhaasjes
- 500 g mosselen
- 2 preien
- 2 venkelknollen
- 1 plantje platte peterselie
- 4 lente-uitjes
- 2 eetl. boter
- 1 flesje Hoegaarden Rosée (fruitbier)
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereidingswijze
Bereiding in de keuken 30 min.
- Spoel de verse mosselen in water.
- Snij de preien in heel dunne reepjes.
- Snij de venkelknollen in 4 en verwijder het harde middenstuk. Snipper elk partje heel fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn en hak de peterselieblaadjes fijn.
- Verdeel de prei en de venkel over 4 dubbele vellen aluminiumfolie. Leg er telkens een stukje vis op en verdeel er de mosselen over.
- Vouw de folie al een beetje naar boven en verdeel er de peterselie en lente-uitjes over.
- Overgiet elke papillot met een beetje Hoegaarden Rosée.
-
Kruid met zwarte peper en een beetje zout (niet te veel, de mosselen hebben al een zilte smaak) en verdeel er de boter in klontjes over. Vouw de papillotten goed dicht.
- Bereiding op de barbecue 25 min.
- Leg de papillotten 25 min. op een hete barbecue tot de vis gaar is.
Afwerking
Serveer met een aardappelsalade of een aardappel in de schil.
Bijpassende drank
- Hoegaarden Rosée
- Fruitbier
Hoegaarden fruitbier is verzamelnaam voor enkele Belgisch bieren. De bieren worden gebrouwen in Brouwerij De Kluis te Hoegaarden.
Hoegaarden Rosée is een roze fruitbier op basis van witbier (Hoegaarden). Het heeft een alcoholpercentage van 3%.
- Pinot Blanc 1er Cru
- A.C. Moselle Luxembourgeoise