Hoofdgerecht

Vis / Schaal- en schelpdieren / Ovenschotel

Vislasagne met schorseneren

Ingrediënten voor 4 personen

Vislasagne met schorseneren, recept van Colruyt
  • 400 g zuidelijke blauwe wijtingfilets (diepvries)
  • 20 rauwe, ongepelde zeewatergarnalen 'scampi' (diepvries)
  • 400 g schorseneren
  • 200 g broccoliroosjes
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g mascarpone
  • 100 g cheddar (blok)
  • 140 g rode pesto (versmarkt)
  • 250 g lasagnevellen
  • 700 g passata (gezeefde tomaten)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. azijn
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout

Voorbereiding   ontdooitijd + 20 min.

  1. Laat de wijting en de scampi’s oppervlakkig ontdooien. Dep droog en kruid met peper en zout.
  2. Snij de tomaten in dunne plakjes en halveer ze.
  3. Snipper de knoflookteentjes fijn.
  4. Rasp de cheddar.
  5. Meng de tomatenpassata met de rode pesto en kruid met peper en zout.
  6. Roer de mascarpone los met de witte wijn. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
  7. Vul een kom met water en voeg de azijn toe. Schil verse schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken en leg in het water (zo behouden ze hun witte kleur).
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze   10 min. + 55 min. à 1 u. in de oven

  1. Vet een ovenschaal in met de olijfolie.
  2. Verdeel eerst de helft van de (diepgevroren) schorseneren over de ovenschaal en bedek dan met een laagje lasagnevellen. Leg er de visfilets op en bedek met de helft van het tomaten-pestomengsel.
  3. Leg er daarna opnieuw een laagje lasagnevellen op en bedek met de rest van de schorseneren en de helft van de mascarpone. Bedek weer met lasagnevellen en verdeel er de diepgevroren broccoliroosjes en de scampi’s over. Schep er de rest van het tomatenmengsel over en bedek met een laagje lasagnevellen.
  4. Werk af met de rest van de mascarpone en bestrooi met de cheddar. Versier met de halve tomatenschijfjes. Kruid met peper en zout.
  5. Bak 55 min. à 1 u. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Schik de forellen op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er fijne pasta bij (tagliatelle, fettuccine of linguine).

Bijpassende drank

  • Montagny 1er Cru
  • A.O.P. Blason de Bourgogne

  • Verdicchio dei Castelli di Jesi
  • D.O.C. Classico Moncaro Marche Italië

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 1166 cal
Koolhydraten 65,7 g
Eiwitten 56,7 g
Vetten 72,7 g

Bron : Colruyt