Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g kleine, gepelde rauwe scampi’s (diepvries)
- 4 stukken schelvisfilet (diepvries)
- 3 porties kervel (diepvries)
- 800 g aardappelen
- 6 trostomaten (grote)
- 1 eetl. olijfolie
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- ½ citroen
- 12 eetl. magere verse kaas (plattekaas)
- 1 teentje knoflook
- 1 plantje basilicum
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
Voorbereiding
- Laat de kervelbolletjes ontdooien.
- Snipper de look en de basilicumblaadjes fijn.
- Dompel de tomaten 10 sec. onder in kokend water, pel ze en snij in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de look, het basilicum, de olijfolie, peper en zout.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snij de citroen in schijfjes.
Bereidingswijze
25 min.
- Kook de aardappelen gaar, giet af en pureer. Meng met de kervel en de plattekaas en kruid met peper en zout. Dek af en hou warm.
- Breng 0,5 L water aan de kook, samen met de schijfjes citroen, het bouillonblokje en het blaadje laurier. Plaats de diepgevroren schelvisfilets in een stoommandje, of op een rooster boven de pan, en laat stomen. Voeg na 5 min. de diepgevroren scampi's toe en laat nog ± 10 min. stomen.
- Verwarm de tomatenmengeling.
Afwerking
Serveer de gestoomde schelvis en scampi's met de kervelpuree en de tomatensaus.
Tip
Stoommethodes
Stomen kan u op verschillende manieren. Zo kan u simpelweg een rooster (of een vergiet in roestvrij staal) op een kookpan leggen, waarop u dan uw groenten of vis schikt. Ook het 'stoombloempje' is eenvoudig, niet duur en erg handig: u plaatst het in een kookpan (het bloempje staat op pootjes) en het stoombloempje past zich aan elke diameter aan.
Zorg er altijd voor dat u uw kookpan goed afdekt, zodat de stoom kan circuleren. Wie vaak stoomt, kan een elektrische stoomkoker gebruiken. U stapelt meerdere ingrediënten boven elkaar en stoomt ze tegelijk.
Bijpassende drank
- Tarapaca
- Sauvignon Blanc Chili
- Domaine La Grande Blanche
- A.C. Côtes de Provence