Ingrediënten voor 4 personen
- 4 regenboogforellen
- 2 wortelen
- ½limoen
- 3 takjes peterselie
- 1 ui
- 1 teentje. knoflook
- 66 cl Postel Tripel (abdijbier)
- peper en zout
- Voor de Postel-mayonaise
- 2 eetl. Postel Tripel (abdijbier)
- 1 eierdooier
- 1 mespuntje mosterd
- 1,5 dl zonnebloemolie
- Voor het krokante slaatje
- 3 wortelen
- 100 g rucola
- 2 stronkjes Witloof
- 1 avocado
- ½ limoen
- 2 eetl. notenmengeling
Voorbereiding
Laat diepgevroren forellen volledig ontdooien en spoel onder koud stromend water.
- Snij 2 schijfjes van ½ limoen.
- Snij het knoflook in 2 en de ui in ringen.
- Snij 2 wortelen in fijne schijfjes.
- Snij de peterselie grof.
- Voor het slaatje: rasp 3 wortelen. Schil de avocado, snij in blokjes en besprenkel met het sap van ½ limoen. Snij het witloof fijn.
Bereidingswijze
25 min.
- Giet het bier (bewaar 2 eetl. voor de mayo-naise) samen met de limoenschijfjes, de wortelschijfjes, de uiringen, het knoflook en de grofgesneden peterselie in een grote kookpot. Laat 10 min. zachtjes koken. Kruid met peper en zout.
- Leg de ontdooide regenboogforellen naast elkaar in de kookpot en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 min. op een zacht vuur gaar worden.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor het slaatje.
- Maak de Postel-mayonaise: klop met een mixer de eidooier samen met de mosterd tot een gladde mengeling. Voeg geleidelijk de zonnebloemolie toe. Meng met 2 eetl. bier en kruid met peper en zout.
Afwerking
Schik de regenboogforellen op de borden samen met het krokante slaatje. Geef er de Postel-mayonaise apart bij en dien op met peterselieaardappelen.
Bijpassende drank
Postel is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen door Affligem Brouwerij BDS, gevestigd te Opwijk.
Postel Tripel is een blonde tripel van 8,5%.
- Chardonnay - Sauvignon Blanc
- Hardys Crest - Australië
Rasechte sauvignonwijn met citrusaroma's en volle, ronde smaak.