Hoofdgerecht

Vis

Tagliatelle met tong-zalmrolletjes en kreeftensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Tagliatelle met tong-zalmrolletjes en kreeftensaus, recept van Colruyt
  • 12 hondstongrolletjes
  • 1 portie spinazie (diepvries)
  • 500g verse tagliatelle
  • 1,5 dl lichte room
  • 190 g krab (blik) + het sap uit het blik
  • 460 ml kreeftensoep
  • 1 L visbouillon 2 blokjes opgelost in 1 L heet water
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de krab uitlekken en vang het vocht op.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Breng 1 L visbouillon aan de kook in een grote kookpan. Leg de diepgevroren visrolletjes op een rooster (of in een stoommandje) en plaats het boven op de kookpan. Dek af en stoom de vis gedurende 10 à 15 min. gaar (afhankelijk van de dikte van de rolletjes). Kruid lichtjes met peper en zout.
  2. Verwarm de krab in de microgolfoven of laat enkele minuten meestomen met de vis.
  3. Giet de kreeftensoep in een kookpan. Leng aan met het vocht uit het blikje krab en 2 eetl. lichte room. Verwarm de saus al roerend op een zacht vuurtje. Als ze te dik wordt, kan u ze aanlengen met enkele lepels water.
  4. Ondertussen kookt u de pasta gedurende 3 à 4 min. in 4 L lichtgezouten water.
  5. Verwarm de rest van de lichte room in een steelpan en voeg er de diepgevroren portie spinazie aan toe. Meng goed en laat even verder verwarmen op een zacht vuurtje.
  6. Giet de pasta af en meng met de spinaziecrème.

Afwerking

Verwarm vooraf 4 grote borden. Schik wat tagliatelle in het midden van elk bord. Lepel er de kreeftensaus rond en leg 3 hondstong-zalmrolletjes op het bedje van tagliatelle. Garneer met enkele stukjes krab en bestrooi met de overblijvende krabsnippers.

Bijpassende drank

  • Richard Hamilton Viognier McLaren
  • Vale Australië

  • Mâcon-Chardonnay A.C. L’Originel
  • Cave de l’Aurore

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 756 cal
Koolhydraten 73,6 g
Eiwitten 64,7 g
Vetten 19,7 g

Bron : Colruyt