Hoofdgerecht

Vlees / Runds

Gegrilde dunne lende maître d'hôtel

Ingrediënten voor 4 personen

Gegrilde dunne lende maître d'hôtel, recept van Colruyt
  • 800 g dunne lenden
  • 2 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • Voor de kruidenboter
  • 100 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes basilicum
  • 1 takje verse dragon
  • 1 tl. verse peterselie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (ten minste 2 uur vooraf)

  1. Laat de boter zacht worden en meng ze met zwarte peper, zout, het uitgeperste knoflookteentje, de fijngesnipperde peterselie, de fijngesneden dragon en de fijngehakte blaadjes basilicum.
  2. Schik deze kruidenboter op een vel aluminiumfolie en rol met behulp van de folie tot een boomstammetje. Vouw de folie dicht en laat de kruidenboter opstijven in de koelkast.
  3. Snij de kruidenboter in schijfjes.

Bereidingswijze   6 min.

  1. Strijk de dunne lende in met olijfolie.
  2. Bak op een hete grill, ongeveer 2 min. aan elke kant. Voor meer doorbakken vlees grilt u het wat langer. Kruid met zwarte peper en zout.

Afwerking

Schik op elk stuk vlees 1 of 2 schijfjes kruidenboter en serveer met aardappelen in de schil. Geef er gemengde sla bij.

Bijpassende drank

  • Le Fort du Bois,
  • A.C. Saint-Emillion

Heel mooie saint-émilion die u verleidt met zijn fijn en fruitig boeket en zijn volle, vlezige mond.


  • Château les Grands Maréchaux,
  • A.C. Premières Côtes de Blaye

Na de intense kleur volgt een neus vol klein (vooral zwart en rood) fruit en een mooi gerookte houtsmaak. De smaak is heerlijk rond, zacht en vlezig. Een pure verleiding.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 559 cal
Koolhydraten 0,6 g
Eiwitten 44,6 g
Vetten 341,7 g

Bron : Colruyt