Hoofdgerecht

Vlees / Runds

Verrassingscourgette

Ingrediënten voor 4 personen

Verrassingscourgette, recept van Colruyt
  • 600 g kalfsgehakt
  • 4 ronde courgettes
  • 2 sjalotten
  • 800 g Italiaanse garnituur (blik)
  • 50 g geraspte lightkaas
  • 1 tl. mosterd
  • 1 el. groene peperbolletjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 kg. aardappelen

Voorbereiding

  1. Snipper de sjalotjes fijn en meng onder het kalfsgehakt. Doe er ook de groene peperbolletjes bij. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat en eventueel peper en zout.
  2. Snij een klein hoedje van de courgettes en verwijder voorzichtig het vruchtvlees. Hak het vruchtvlees fijn en meng onder het gehakt.

Bereidingswijze   5 min. + 35 min. in de oven

  1. Vul de courgettes op met het gehaktmengsel en schik in een vuurvaste schotel. Laat 15 min. bakken in een op 175 °C voorverwarmde oven.
  2. Omring met de tomatenblokjes en laat nog 15 min. verder bakken. Leng eventueel aan met een scheutje water.
  3. Strooi de geraspte kaas over de courgettes en laat 5 min. gratineren onder de grill.

Afwerking

Serveer de gevulde courgettes met de tomatenblokjes en gekookte aardappelen.

Bijpassende drank

  • Villa Sopita
  • D.O.C. Valpolicella Italië

Italiaanse rode wijn uit de streek van Verona (Noord-Italië). Bezit een aangenaam fris en fruitig boeket.


  • Montpeyroux Réserve,
  • A.C. Coteaux du Languedoc

De wijn is donkerrood en geurt heerlijk naar geconfijt fruit, bloemen en garriguekruiden. De pittige smaak volgt de neus perfect: een explosieve fruitigheid, een mooie kruidigheid en fijne houttoetsen.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 720 cal
Koolhydraten 60,1 g
Eiwitten 41 g
Vetten 34,2 g

Bron : Colruyt