Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g runderreepjes (diepvries)
- 600 g chinamix (diepvries)
- 250 g chinese eiermie
- 5 lente-uitjes
- 3 teentjes knoflook
- 4 el. oestersaus
- 2 el. sojasaus
- 2 dl kippenbouillon
- 4 el. olijfolie
- 5 takjes koriander
- ½ tl. zwarte peper
- instantsausbinder
Voorbereiding
- Pers de teentjes knoflook en meng met het vlees en de oestersaus. Laat 30 min. marineren.
- Breng 2 L water aan de kook en leg er de noedels in. Neem de kookpan van het vuur en laat 4 min. rusten. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Hak de koriander fijn.
- Snij de uitjes in stukken.
Bereidingswijze
8 min.
- Verhit de olijfolie in een wok en bak er al roerend de diepgevroren Chinese groenten in gedurende 5 min. Overgiet met de sojasaus en de kippenbouillon.
- Voeg het vlees toe samen met de marinade en roerbak 2 min.
- Bind indien nodig met wat instantsausbinder. Roer er de noedels en de uitjes onder en kruid met zwarte peper.
Afwerking
Bestrooi met de koriander en dien onmiddellijk op.
Tip
U kan ook vers rundvlees gebruiken en het zelf in reepjes snijden. Laat het vlees in dat geval maar 15 min. marineren.
Bijpassende drank
- Chergui rosé
- Domaine des Ouled Thaleb
- Vin Gris uit Marokko
- Gewürztraminer Cuvée Reserve
- Caves de Bennwihr
- A.C. Alsace