Hoofdgerecht

Vlees / Varken

Florentijnse kotelet

Ingrediënten voor 4 personen

Florentijnse kotelet, recept van Colruyt
  • 4 koteletten zonder been
  • 800 g bladspinazie (diepvries)
  • 4 tomaten
  • 125 g mozarella
  • 3 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.
  2. Scheur de mozzarella in stukjes.

Bereidingswijze   10 min. + 20 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot. Voeg de spinazie toe en verwarm al roerend zonder deksel op een hoog vuur (tot het vocht verdampt is). Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de koteletten 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  4. Schik de spinazie in een ovenschaal en leg er het vlees op. Verdeel er de tomaten en mozzarella over.
  5. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste minuten de grill aan.

Afwerking

Lekker met pasta.

Bijpassende drank

  • Grimbergen Blond Abdijbier

Grimbergen is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen door Alken-Maes te Alken.


  • Monica di Sardegna D.O.C.
  • Sardegna Italië

Pittige rode wijn gemaakt van 100 % aglianico, een oude en lokale druif uit de wijnstreek Benevento (in de buurt van Napels). De wijn rijpte 8 maanden in eiken vaten. Hij heeft een jonge, dieprode kleur met een paarse rand. In het uitbundige boeket zitten rijp rood fruit, kruiden en een mooie vanilletoets (van de houtrijping). Heel volle en vlezige aanzet, gevolgd door veel fruit. Vrij lange afdronk met duidelijk aanwezige, maar soepele tannines.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 519 cal
Koolhydraten 4,2 g
Eiwitten 47,2 g
Vetten 34,8 g

Bron : Colruyt