Hoofdgerecht

Vegetarisch / Ovengerecht

Vol-au-veggie

Ingrediënten voor 4 personen

Vol-au-veggie, recept van Colruyt
  • 270 g tofoe
  • 250 g champignons
  • 250 g oesterzwammen
  • 200 g wortelen
  • 3 stengels selder
  • ½ citroen
  • 1 plantje platte petereselie
  • 800 g aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentjes knoflook
  • 0,5 l melk
  • 2,5 dl plantaardig alternatief voor room
  • 3 eetl boter
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 4 eetl. vloeiende bloem
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 tl. kerriepoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding   minder dan 30 min.

  1. Snipper de peterselie, het bieslook, het knoflook en de sjalot fijn.
  2. Schil de aardappelen en snij in 4 partjes.
  3. Pers de halve citroen.
  4. Snij de wortelen en de selder in blokjes van ± 1 cm.
  5. Laat de tofoe uitlekken en snij in blokjes van 2 cm.
  6. Scheur de oesterzwammen in stukken van ± 2 cm.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de helft van de fijngesnipperde peterselie.
  3. Snij intussen het hoedje van de bladerdeegpasteitjes en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Smelt de boter in een kookpot (het liefst met dikke bodem). Voeg de sjalot, het knoflook en de tofoe toe. Kruid met peper, zout en het kerriepoeder en laat 2 min. stoven.
  5. Voeg de wortelen, de selder, de oesterzwammen en de diepgevroren champignonschijfjes toe. Laat nog 5 à 8 min. stoven. Bestrooi met de bloem en meng goed. Voeg de melk toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng opnieuw aan de kook en roer regelmatig. Dek af en laat 5 à 8 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg eventueel extra bloem toe als de saus niet dik genoeg is.
  6. Voeg het plantaardige roomalternatief toe en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, enkele druppels citroensap en een beetje bieslook en peterselie (laat nog wat over voor de afwerking). Voeg eventueel nog wat kerriepoeder toe naar smaak.

Afwerking

Vul de bladerdeegpasteitjes met de vol-au-veggie en werk af met de rest van de peterselie en het bieslook. Serveer samen met de aardappelen.

Bijpassende drank

  • Tongerlo Blond abdijbier

Tongerlo is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen in Brouwerij Haacht, te Boortmeerbeek in overeenkomst met de Abdij van Tongerlo in Tongerlo.

Blond, koperkleurig bier met een alcoholpercentage van 6% en een densiteit van 15° Plato.


  • EviDanse Chardonnay (bio)
  • I.G.P. Pays d'Oc

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 708 cal
Koolhydraten 63,2 g
Eiwitten 25,1 g
Vetten 37 g
Suikers 12,5 g
Vezels 11 g

Bron : Colruyt