Hoofdgerecht

Vegetarisch / Stoofpotje

Vegetarische schnitzel met wortelstoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen

Vegetarische schnitzel met wortelstoofpotje
                     , recept van Colruyt
  • 4 vegetarische schnitzels
  • 11 wortelen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 cm gember
  • 1 plantje koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl lichte room
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 1 eetl. korianderbolletjes
  • 1 eetl. komijnzaadjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding   20 min.

  1. Rasp de wortelen.
  2. Schil de gember en snipper fijn.
  3. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
  4. Plet de korianderbolletjes en komijnzaadjes tussen 2 eetlepels.

Bereidingswijze   25 min.

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de gember, het knoflook en de helft van de fijngesnipperde lente-uitjes tot alles zacht is.
  2. Voeg de geraspte wortel, de geplette koriander en komijn en de sesamzaadjes toe. Giet er de lichte room over en laat ± 10 min. op een zacht vuurtje garen. Kruid op het einde naar smaak met peper en zout.
  3. Hak ondertussen de verse korianderblaadjes grof.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de vegetarische schnitzels op een zacht vuurtje 4 à 6 min. aan elke kant goudbruin.

Afwerking

Werk het wortelstoofpotje af met de verse koriander en serveer met de schnitzels. Lekker met aardappelpuree, rijst of tarwegraantjes.

Bijpassende drank

  • Maredsous Tripel Abdijbier

Maredsous is een Belgisch abdijbier.Het wordt gebrouwen in Brouwerij Duvel Moortgat, te Breendonk.

Maredsous 10 of Tripel, is een donkerblond bier met een alcoholpercentage van 10%.


  • Côtes du Rhône
  • A.O.P. Louis Bernard

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 505 cal
Koolhydraten 34,1 g
Eiwitten 23,5 g
Vetten 30,1 g

Bron : Colruyt