Ingrediënten voor 4 personen
- 4 vegetarische schnitzels
- 1 rode kool
- 2 gestoomde rode bieten
- 2 jonagold appelen
- 2 sinaasappelen
- 2 rode uien
- 3 eetl. walnootpitten
- 5 eetl. honing
- 5 eetl. rode wijnazijn
- 3 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
30 min.
- Snij de rodekool doormidden en daarna nog eens in 2. Verwijder het witte gedeelte in het midden en snij of rasp de rest fijn.
- Snij de rode bieten in blokjes.
- Snipper de rode uien fijn.
- Snij de ongeschilde appelen in blokjes.
- Rasp de schil van 1 sinaasappel. Snij daarna het bovenste en het onderste stukje van de sinaasappelen en verwijder de rest van de schil met een scherp mesje. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
- Hak de walnootpitten grof.
Bereidingswijze
12 min.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de schnitzels 4 à 6 min. goudbruin aan elke kant op een zacht vuur.
- Meng intussen 2 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn, het sinaasappelsap en de honing. Kruid met peper en zout.
- Meng de fijngesneden rodekool met de blokjes rode biet, de fijngesnipperde ui, de blokjes appel, de sinaasappelzeste, de partjes sinaasappel en de walnootpitten. Meng er de vinaigrette onder.
Afwerking
Serveer met krielaardappelen of gebakken aardappelen.
Bijpassende drank
Tongerlo is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen in Brouwerij Haacht, te Boortmeerbeek in overeenkomst met de Abdij van Tongerlo in Tongerlo.
Bruin, roodbruin bier met een alcoholpercentage van 6,5% en een densiteit van 16,4° Plato.
- Beaujolais - Villages
- A.O.P. 'Les Sarmentelles'