Hoofdgerecht

Vlees / Runds

Dunne lende met knapperige knolselderfrietjes

Ingrediënten voor 4 personen

Dunne lende met knapperige knolselderfrietjes, recept van Colruyt
  • 800 g dunne lende (beenhouwerij)
  • 0.5 knolselder
  • 1 plantje platte peterselie
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. bloem
  • 1 eetl. mierikswortel met room
  • 2 dl kalfsfond (bokaal)
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 0.5 koffiel. grof zeezout (molen)
  • zwarte peper (molen)
  • peper en zout

Voorbereiding minder dan 30 min

  1. Meng het kerriepoeder met de bloem en kruid met peper en zout.
  2. Schil de knolselder en snij in gelijke frieten. Wentel ze door de gekruide bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  3. Hak de platte peterselie grof.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Smelt de boter in een braadpan en bak de dunne lende aan beide kanten goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog ± 3 min. verder garen. Draai het vlees tussendoor eens om. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  2. Blus de pan met de kalfsfond, schraap de braadresten los en meng er de mierikswortel onder. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de knolselderfrieten ± 2 min. in een frituurpan op 175 °C.

Afwerking

Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Breng op smaak met grof zeezout en zwarte peper van de molen. Lepel er de saus rond en serveer met de knolselderfrieten. Werk af met de platte peterselie.

Tip

Ook lekker met gratin dauphinois.

Variant: u kan dit recept ook maken met dunne lende Arden'beef.

Bijpassende drank

  • Leffe Blond Abdijbier

Leffe is een Belgisch abdijbier dat gebrouwen wordt door AB InBev. Het biermerk is vernoemd naar de in Dinant gelegen abdij van Leffe.


  • Chevalier Noël
  • A.O.P. Bordeaux Supérieur

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 438 cal
Koolhydraten 10,9 g
Eiwitten 46,9 g
Vetten 22 g

Bron : Colruyt