Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g dunne lende (beenhouwerij)
- 0.5 knolselder
- 1 plantje platte peterselie
- 2 eetl. boter
- 2 eetl. bloem
- 1 eetl. mierikswortel met room
- 2 dl kalfsfond (bokaal)
- 1 eetl. kerriepoeder
- 0.5 koffiel. grof zeezout (molen)
- zwarte peper (molen)
- peper en zout
Voorbereiding
minder dan 30 min
- Meng het kerriepoeder met de bloem en kruid met peper en zout.
- Schil de knolselder en snij in gelijke frieten. Wentel ze door de gekruide bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Hak de platte peterselie grof.
Bereidingswijze
20 min.
- Smelt de boter in een braadpan en bak de dunne lende aan beide kanten goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog ± 3 min. verder garen. Draai het vlees tussendoor eens om. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Blus de pan met de kalfsfond, schraap de braadresten los en meng er de mierikswortel onder. Kruid met peper en zout.
- Bak de knolselderfrieten ± 2 min. in een frituurpan op 175 °C.
Afwerking
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Breng op smaak met grof zeezout en zwarte peper van de molen. Lepel er de saus rond en serveer met de knolselderfrieten. Werk af met de platte peterselie.
Tip
Ook lekker met gratin dauphinois.
Variant: u kan dit recept ook maken met dunne lende Arden'beef.
Bijpassende drank
Leffe is een Belgisch abdijbier dat gebrouwen wordt door AB InBev. Het biermerk is vernoemd naar de in Dinant gelegen abdij van Leffe.
- Chevalier Noël
- A.O.P. Bordeaux Supérieur