Ingrediënten voor 4 personen
- 1 butternutpompoen
- 400 g verse spinazie
- 300 g bulgur
- 3 eetl. pompoenpitten
- 150 g rozijnen
- 1 eetl. donkerbruine suiker
- 5 dl groentebouillon 1 blokje opgelost in 5 dl heet water
- 2 eetl. olijfolie
- ½ tl. komijnpoeder
- ½ tl. gerookte paprikapoeder
- ½ tl. korianderpoeder
- peper en zout
Voorbereiding
5 min.
- Schil de butternutpompoen en verwijder de draden en de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereidingswijze
5 min. + 30 min. in de oven
- Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en meng er de lijfolie, de bruine suiker, het paprikapoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder, peper en zout onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Doe ondertussen de bulgur in een mengkom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork en kruid met peper en zout.
Afwerking
Meng de pompoen, de spinazie en de rozijnen onder de bulgur. Bestrooi met de pompoenpitten.
Tip
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.
- + 6 maand
- Bereiding (20 min.)
- Schil 100 g butternutpompoen en snij in blokjes. Kook samen met 30 g bulgur en 30 g verse spinazie 15 min. gaar. Giet af.
- Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Bijpassende drank
Barbãr is een Belgisch van hoge gisting. Het bier wordt sinds 1995 gebrouwen in Brouwerij Lefebvre te Quenast.
Barbãr, donkerblond bier met een alcoholpercentage van 8%. Het bier wordt gezoet met honing uit Yucatán.
- Château Pauly la Martinette
- A.O.P. Bordeaux