Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g wortelen
- 1 tomaat
- 10 g verse koriander
- 800 g aardappelen
- 1 ui
- 270 g gemarineerde artisjokharten + de olie uit de verpakking
- 2 eetl. amandelschilfers
- 400 g kikkererwten
- ½ l groentebouillon 1 blokje opgelost in 0,5 L heet water
- peper en zout
Voorbereiding
15 min.
- Snipper de ui fijn.
- Snij de tomaat in kleine stukjes en de artisjokharten in 4.
- Snij de wortelen in de lengte in 4 en daarna in staafjes van 10 cm.
- Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
- Spoel de kikkererwten onder koud water.
- Hak de koriander grof.
Bereidingswijze
20 min.
- Verhit de olie uit de verpakking van de artisjokharten in een grote pan of tajine op een zacht vuur en stoof de ui 2 min.
- Voeg de aardappelen en de wortelen toe en giet er de bouillon bij. Kruid met peper en zout en voeg de stukjes tomaat toe. Laat 15 min. afgedekt koken.
- Doe er de kikkererwten en de artisjokharten bij en laat nog 1 min. opwarmen.
- Rooster intussen de amandelschilfers 1 à 2 min. goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Afwerking
Werk de tajine af met de koriander en de amandelschilfers.
Bijpassende drank
Floreffe is een Belgisch abdijbier. Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Lefebvre, te Quenast.
Blond bier heeft een alcoholpercentage van 6,3%
- Hardy's 'Nottage Hill'
- Shiraz Australië