Ingrediënten voor 4 personen
- 4 vegetarische kaasburgers (versmarkt)
- 4 porties kervel
- 250 g kerstomaten
- 2 oranje paprika's
- 2 courgettes
- 1 bosje lente-uitjes
- ½ citroen
- 2 rode uien
- 400 g kikkererwten
- 1 tl. suiker
- 4 eetl. olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl. gedroogde oregano
- 1 tl. gedroogde basilicum
- peper en zout
Voorbereiding
15 min.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de courgettes en de aubergine in blokjes.
- Snipper de rode uien en de lente-uitjes fijn.
- Pers de halve citroen.
Bereidingswijze
20 min.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de rode uien, de
courgette en de aubergine 2 min. Voeg de paprikablokjes, de oregano, het basilicum, de lente-uitjes en 1 dl water toe. Laat 10 min. afgedekt sudderen en roer af en toe.
- Doe er de kerstomaten, de uitgelekte kikkererwten, de suiker en het citroensap bij. Laat 6 min. sudderen en kruid met peper en zout. Voeg de diepgevroren kervel toe.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers goudbruin aan elke kant.
Afwerking
Geef er rijst, couscous of pasta bij
Bijpassende drank.
Tip
Baby eet mee
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.
Bereiding (25 min.)
- Snij de ongeschilde courgette en de paprika in blokjes. Kook samen met de kikkererwten 20 min. in een bodempje water.
- Pureer en voeg de plantaardige olie toe.
- Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier
Keizer Karel is een Belgisch bier van hoge gisting. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Haacht te Boortmeerbeek.
Keizer Karel Goud Blond is een blond bier met een alcoholpercentage van 8,5% en wordt best geschonken op een temperatuur van 7 °C.
- Argento Chardonnay
- Mendoza - Argentinië