Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g vegetarische wokreepjes
- 800 g wokmix oriental
- 2 gestoomde rode bieten
- 1 plantje verse dille
- 15 verse blaadjes koriander
- 1 teentje knoflook
- 10 g parmezaan
- 500 g voorgekookte krielaardappelen
- 4 eetl. pijnboompitten
- grof zeezout
- 1 dl. sesamolie + 2 eetl.
- peper en zout
Voorbereiding
5 min.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snij de rode bieten in stukjes en pluk de dille van de takjes.
- Rasp de parmezaan.
Bereidingswijze
20 min.
- Maak de pesto: mix de rode bieten met het gepelde knoflook, de geraspte parmezaan, de koriander en de pijnboompitten in een hoge maatbeker tot een gladde massa. Roer er 1 dl sesamolie onder en kruid met grof zeezout en peper.
- Verhit 2 eetl. sesamolie in een wok en roerbak de voorgekookte krieltjes 5 min.
- Voeg de vegetarische wokreepjes en de wokgroenten toe en roerbak nog 5 à 7 min. tot de groenten beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de wokmengeling over 4 borden en bestrooi met de dille. Geef er de rodebietenpesto bij en eventueel een stukje brood.
Tip
Peuter eet mee
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding (25 min.)
- Schil 60 g ongekookte krieltjes en snij in stukken. Snij 100 g gestoomde rode biet in stukken.
- Kook de krieltjes 20 min. in water. Giet af.
- Mix de krieltjes met de rode biet en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.
Bijpassende drank.
- Floreffe Dubbel Donker abdijbier
Floreffe is een Belgisch abdijbier. Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Lefebvre, te Quenast.
Dubbel, amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 6,3%.
- Diable Rose
- A.O.P. Saint-Mont