Hoofdgerecht

Vegetarisch / Wok

Thaise groentewok met mihoen en sriracha

Ingrediënten voor 4 personen

Thaise groentewok met mihoen en sriracha, recept van Colruyt
  • 300 g sojascheuten
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 wortelen
  • ½ chinese kool
  • ½ komkommer
  • 3 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 3 eetl. gezouten pindanoten
  • 4 eetl. pindakaas
  • 330 ml kokosmelk
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 2 tl. kerriepoeder
  • peper en zout

Voorbereiding   25 min.

  1. Dep de tofoe goed droog en snij in fijne blokjes.
  2. Snij de bloemkool in fijne roosjes.
  3. Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes.
  4. Snipper de ui en de koriander fijn.
  5. Roer de pindakaas los met het limoensap en roer er de kokosmelk beetje bij beetje onder.
  6. Hak de pindanoten grof.
  7. Snij de banaan in schijfjes.

Bereidingswijze   25 min.

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui 1 minuut glazig.
  2. Voeg de aardappel- en de tofoeblokjes toe. Kruid met het kerriepoeder en bak 1 min.
  3. Giet er 2 dl water over en voeg de sojasaus en de pindakaas mengeling toe. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 5 min. afgedekt sudderen.
  4. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat 15 min. afgedekt sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Voeg de schijfjes banaan toe en laat mee opwarmen.

Afwerking

Verdeel de tofoe en de groenten over de borden en bestrooi met de grofgehakte pindanootjes en de fijngesnipperde koriander. Serveer met basmatirijst.

Tip

Voor vleesliefhebbers: vervang de tofoe door stukjes kip of kalkoen.

Bijpassende drank.

  • Domaine de Luzanet
  • I.G.P. Côtes de Gascogne

  • El Coto
  • D.O.C. Rioja – Spanje

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 579 cal
Koolhydraten 27,8 g
Eiwitten 21,8 g
Vetten 42,1 g

Bron : Colruyt