Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g quornstukjes
- 500 g yoghurt natuur
- 4 bananen niet te rijp
- 2 lente-uitjes
- 1 ui
- 3 eetl. zonnebloemolie
- ½ citroen (alleen het sap)
- 2 tl. kerriepoeder
- ½ tl. kaneel
- ½ tl. gemberpoeder
- ½ tl. paprikapoeder
- 1 tl. komijnzaadjes
- ½ tl. koriander
- ½ tl. zwarte peper (molen)
- peper en zout
Voorbereiding
- Snij de ui in halve maantjes.
- Snij de bananen in blokjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Plet de korianderbolletjes fijn tussen 2 eetlepels en meng met de overige kruiden.
- Schep het citroensap door de natuuryoghurt.
Bereidingswijze
7 min.
- Verhit de wok en voeg de olie toe. Doe er de maantjes ui en de (diepgevroren) quorn bij en strooi er het kruidenmengsel over. Roerbak 3 min.
- Voeg de bananenstukjes toe en roerbak 2 min.
- Doe er ook de yoghurt bij, roer 2 min. verder en strooi er de gesnipperde lente-uitjes over. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Afwerking
Serveer met basmatirijst en gekookte bloemkoolroosjes. Voor een mooi effect kan u er nog wat gegrilde amandelschilfers over strooien.
Bijpassende drank.
- Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet
- Sauvignon Zuid-Afrika
Deze originele blend van cinsaut en cabernet sauvignon is soepel, fruitig en licht kruidig.
- Monte Palma Verdejo
- D.O. Rueda Spanje
Verfrissende en bijzonder expressieve witte wijn van de plaatselijke verdejodruif. Die geeft de wijn zijn aroma's van vers wit fruit (pas geplukte appeltjes) en een sappige, aangenaam frisse smaak.