Hoofdgerecht

Vegetarisch / Pasta

Gemarineerde veggiefilet met parelcouscous en zuiderse groenten

Ingrediënten voor 4 personen

Gemarineerde veggiefilet met parelcouscous en zuiderse groenten, recept van Colruyt
  • 4 gemarineerde veggiefilets
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 lente-uitjes
  • ½ plantje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g feta (blok)
  • 250 g parelcouscous
  • 150 g kikkererwten
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding   10 min.

  1. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij samen met de aubergine en de courgette in blokjes van max. 1 cm.
  3. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
  4. Hak de platte peterselie fijn.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie en roerbak de aubergine, de courgette, de paprika, de lente-uitjes en het knoflook ± 10 min. beetgaar. Roer er de laatste 2 min. de kikkererwten onder.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde filets 3 min. aan elke kant goudbruin.
  4. Roer de groenten onder de parelcouscous en kruid met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de parelcouscous over de borden en verkruimel er de feta over. Bestrooi met de platte peterselie en serveer met de gemarineerde filets.

Bijpassende drank.

  • Postel Blond Blond abdijbier

Postel is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen door Affligem Brouwerij BDS, gevestigd te Opwijk.

Postel Blond is een blond abdijbier van 7%.


  • Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese
  • Abruzzo – Italië

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 687 cal
Koolhydraten 64,2 g
Eiwitten 30,4 g
Vetten 32,8 g
Suikers 9,9 g
Vezels 6,7 g

Bron : Colruyt