Hoofdgerecht

Vegetarisch / Groenten

Groenteburger met zoete puree, broccoli en champignons

Ingrediënten voor 4 personen

Groenteburger met zoete puree, broccoli en champignons, recept van Colruyt
  • 4 groenteburgers
  • 1 broccoli
  • 250 g champignons
  • 2 lente-uitjes
  • 500 g zoete aardappelen
  • 500 g aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snij in stukken.
  2. Snij de champignons in schijfjes.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes.
  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
  5. Snipper het knoflook fijn.

Bereidingswijze   30 min.

  1. Kook de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de broccoliroosjes toe en laat verder koken zonder deksel. Schep de broccoli uit de kookpot en spoel onder koud water. Laat uitlekken. Giet de aardappelen af.
  2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en laat 6 min. bakken. Kruid met peper en zout. Voeg de broccoli toe en laat nog 5 min. stoven. Meng er de helft van de lenteuitjes onder.
  3. Plet de aardappelen met een pureestamper en meng er het ei en het plantaardige alternatief voor room onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de rest van de lente-uitjes onder.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de groenteburgers ± 6 min. Draai halverwege om.

Afwerking

Verdeel de gebakken groenten over de puree. Serveer met een groenteburger.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding : 30 min.

  • Schil 1 aardappel en 50 g zoete aardappel.
  • Kook 20 min. in water. Voeg de laatste 5 min. 75 g broccoliroosjes toe. Giet af.
  • Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Bijpassende drank.

  • Barbãr Sterk blond bier

Barbãr is een Belgisch bier van hoge gisting. Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Lefebvre te Quenast.

Barbãr, donkerblond bier met een alcoholpercentage van 8%. Het bier wordt gezoet met honing uit Yucatán.


  • Château Villelongue Chardonnay
  • A.O.P. Limoux

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 527 cal
Koolhydraten 48,5 g
Eiwitten 30,3 g
Vetten 21,1 g
Suikers 11,6 g
Vezels 30,3 g
Zout 2,4 g

Bron : Colruyt