Hoofdgerecht

Vegetarisch / Groenten / Ovengerecht

Parmentier van zoete aardappel en maanzaad met zwarte linzen

Ingrediënten voor 4 personen

Parmentier van zoete aardappel en maanzaad met zwarte linzen, recept van Colruyt
  • 2 courgettes
  • 1 groene paprika
  • 800 g zoete aardappelen
  • 2,5 dl plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine)
  • 200 g droge zwarte linzen
  • 1 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. maanzaad
  • peper en zout

Voorbereiding   20 min.

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in stukjes.
  2. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.
  3. Snij de ongeschilde courgettes in schijfjes. Kruid met peper en zout en bestrijk met de olijfolie.

Bereidingswijze   30 min. + 15 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de linzen en de paprikablokjes ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en kruid met peper en zout.
  3. Kook intussen de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Pureer samen met het roomalternatief. Meng er het maanzaad onder en kruid met peper en zout.
  4. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de courgetteschijfjes 2 min. aan elke kant.
  5. Schep de linzen en de paprika in een ovenschaal en leg er de courgetteschijfjes op. Verdeel er de zoeteaardappelpuree over en bestrooi met het paneermeel.
  6. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.

Bijpassende drank.

  • Delirium Tremens

Delirium tremens is een Belgisch bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt door Brouwerij Huyghe in Melle. Het biermerk ontleent zijn naam aan het delier dat kan optreden bij alcoholonthouding.


  • Château du Luc
  • A.O.P. Côtes de Bourg

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 527 cal
Koolhydraten 64,5 g
Eiwitten 18,5 g
Vetten 17,8 g
Suikers 19 g
Vezels 16,2 g
Zout 0,3 g

Bron : Colruyt