Hoofdgerecht

Vegetarisch / Pasta

Pasta met groenekool en veggiebacon

Ingrediënten voor 4 personen

Pasta met groenekool en veggiebacon, recept van Colruyt
  • 250 g vegetarische baconreepjes
  • ½ groene kool
  • 1 rood pepertje
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g pecorino (blok)
  • 400 g spaghetti
  • 5 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding   20 min.

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de groenekool. Verwijder de dikke nerf in het midden van elk blad en snij de bladeren in fi jne reepjes.
  2. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
  4. Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.
  5. Rasp de pecorino.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui, het knofl ook en het rode pepertje enkele min.
  2. Voeg de reepjes groenekool en de rozemarijn toe en stoof 15 min. op een laag vuur tot de kool zacht is. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Kook ondertussen de spaghetti (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water en giet af.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de veggiebacon goudbruin.
  5. Doe de pasta en de veggiebacon bij de groenekool en meng goed. Werk af met de geraspte pecorino

Bijpassende drank.

  • Jupiler Pilsbier

Jupiler is een Belgisch pilsbier. Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Piedbœuf in het plaatsje Jupille-sur-Meuse, een deelgemeente van Luik.

Jupiler heeft een zacht bittere smaak en bevat 5.2% alcohol. Het wordt het best gedronken op een temperatuur van 3 °C, met een flinke schuimkraag.


  • Jean Balmont Chardonnay
  • Vin de France

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 807 cal
Koolhydraten 83 g
Eiwitten 36,2 g
Vetten 36,4 g

Bron : Colruyt