Hoofdgerecht

Vegetarisch /Pasta

Gevulde lasagnepakjes met oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 personen

Gevulde lasagnepakjes met oesterzwammen, recept van Colruyt
  • 500 g oesterzwammen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 100 g parmezaan
  • 1 tl. boter
  • 8 lasagnevellen
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de tomatensaus
  • 5 tomaten
  • 1 wortel
  • 2 stengels witte selder
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 tl. gedroogde oregano

Voorbereiding   25 min.

  1. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
  2. Snij de wortel en de selderstengels in blokjes van 1 cm.
  3. Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn.
  4. Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.
  5. Snipper de platte peterselie fijn.
  6. Schraap met een dunschiller schilfers van de parmezaan.
  7. Scheur de basilicumblaadjes.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof 1 fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de blokjes wortel en selder toe en laat 5 min. stoven.
  2. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met de oregano, peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en stoof 1 fi jngesnipperde sjalot glazig. Voeg de reepjes oester zwam toe en kruid met peper en zout. Laat 3 à 4 min. bakken op een hevig vuur. Roer er de fi jngesnipperde peterselie en de helft van de parmezaanschilfers onder.
  4. Kook de lasagnevellen 3 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en dep droog.
  5. Verdeel de gebakken oesterzwammen over de lasagne vellen en plooi ze dicht.

Afwerking.

Schik 2 lasagnepakjes op elk bord en lepel er de tomatensaus over. Bestrooi met de basilicumblaadjes en de rest van de parmezaanschilfers.

Bijpassende drank.

  • Brigand

Brigand is een Belgisch bier van hoge gisting, vernoemd naar de Vlaamse strijders in de Boerenkrijg. Het bier wordt sinds 1980 gebrouwen door Brouwerij Van Honsebrouck uit Ingelmunster.

Brigand is een donkerblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 9%.


  • La Clape ‘Cuvée Charles Mock’
  • A.O.P. Coteaux du Languedoc

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 384 cal
Koolhydraten 35,6 g
Eiwitten 20,1 g
Vetten 17,8 g

Bron : Colruyt