Hoofdgerecht

Vlees / Varken

Krokante varkensnootjes

Ingrediënten voor 3 personen

Krokante varkensnootjes, recept van Colruyt
  • 9 fijne sneden gerookt spek
  • 1 varkenshaasje (diepvries)
  • 5 takjes peterselie (vers)
  • ⅓ plantje bieslook (vers)
  • 1.5 dl lichte room
  • 3 dl vleesbouillon (½ blokje opgelost in 3 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding   ontdooitijd + 10 min., de dag voordien

  1. Laat het varkenshaasje grotendeels ontdooien. Snij in 9 dikke stukken van 3 à 4 cm.
  2. Snipper de peterselie en het bieslook fijn (u hebt 1,5 eetl. nodig van elk).

Bereidingswijze   De dag voordien (15 min.)

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de varkensnootjes goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  2. Als er niet voldoende vocht is in de braadpan, voeg dan 1 eetl. olijfolie toe. Roer de fijngesnipperde verse kruiden onder het braadvocht.
  3. Verdeel de kruiden over de varkensnootjes en kruid met peper en zout. Leg op elk varkensnootje een sneetje gerookt spek en zet in de koelkast.
  4. Giet de vleesbouillon in de braadpan en breng heel even aan de kook om de braadresten los te maken. Zet koel weg.
  5. Op het moment zelf (20 min.)
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Zet het vlees 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Breng intussen de vleesbouillon aan de kook. Voeg de lichte room toe en laat lichtjes inkoken. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Serveer de krokante varkensnootjes met de saus. Geef er gestoofd witloof en kroketten of gebakken krielaardappelen bij.

Bijpassende drank

  • Palm

Palm is een Belgisch bier. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Palm te Steenhuffel. Palm is een amberkleurige Spéciale belge met een alcoholpercentage van 5,2% en een densiteit van 12,4° Plato.


  • Cairanne – Les Hauts Rocs
  • A.O.P. Côtes du Rhône Villages

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 451 cal
Koolhydraten 2,2 g
Eiwitten 42,3 g
Vetten 30 g

Bron : Colruyt