Hoofdgerecht

Vlees / Varken

Feestelijk gebraad met Provençaalse groentespiesjes

Ingrediënten voor 4 personen

Feestelijk gebraad met Provençaalse groentespiesjes, recept van Colruyt
  • 800 g gebraad van boerenkoteletten (beenhouwerij)
  • 2 eetl. olijfolie met basilicum
  • Provençaalse kruidenmix (molen)
  • Voor de saus:
  • 2 eetl. rode pesto
  • 1.5 dl lichte room
  • instantsausbinder
  • Voor de groentespiesjes (2 à 3 per persoon):
  • 1 courgette
  • 20 kerstomaten
  • 10 champignons
  • 10 rode uien op azijn (bokaal)
  • 2 eetl. olijfolie met basilicum

Voorbereiding

  1. Halveer de courgette in de lengte en snij vervolgens in stukjes van 2 cm.
  2. Spoel de rode uien en dep droog.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie met basilicum in een braadpan en roerbak de stukjes courgette, de rode uien en de champignons gedurende 4 à 5 min.
  4. Voeg de kerstomaatjes toe en kruid flink met de Provençaalse mix. Steek de groenten op spiesjes.
  5. Leg de groentespiesjes in een schotel, dek af en zet koel weg.

Bereidingswijze   5 min. + 1 u 15 min. in de oven

  1. Leg het gebraad in een braadslede, strijk in met olijfolie met basilicum en maal er wat Provençaalse mix over.
  2. Schuif het gebraad in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 15 min.
  3. Verwarm de groentespiesjes: schuif de schotel de laatste 15 min. mee de oven in.
  4. Haal het vlees uit de braadslede en hou het warm. Maak de braadresten los met een scheutje water en giet alles in een steelpan.
  5. Breng aan de kook, voeg de pesto toe, samen met de lichte room en laat even koken. Bind lichtjes met instantsausbinder.

Afwerking

Snij het vlees tussen de beentjes, in dunne sneetjes. Serveer met de groentespiesjes en de saus. Geef er verse pasta of krielaardappelen bij.

Tip

U kan bij dit gerecht ook een extra bereiding met dezelfde groentjes geven. Snij 1 courgette in blokjes en 1 bakje champignons in schijfjes. Stoof de groentjes ± 5 min. in wat olijfolie met basilicum. Voeg wat rode uien en kerstomaatjes toe en laat nog even sudderen. Kruid met peper en zout.

Bijpassende drank

  • Argento Malbec
  • Mendoza - Argentinië

  • Les Hauts Rocs
  • Rasteau
  • A.C. Côtes du Rhône Villages

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 475 cal
Koolhydraten 12,7 g
Eiwitten 49,9 g
Vetten 25,2 g

Bron : Colruyt