Ingrediënten voor 4 personen
- 2 halve borstfilets van braadkip (beenhouwerij)
- 3 paprika's (in verschillende kleuren)
- 4 takjes oregano (vers)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 50 g parmezaan (blok)
- 1 eetl. boter
- 400 g conchiglioni's (pasta)
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 1 eetl. rode pesto
- 2 eetl. paneermeel
- 4 eetl. olijfolie
- 1 koffiel. Italiaanse kruidenmix
- zwarte peper (molen)
- peper en zout
- Voor de witte saus:
- 6 dl melk
- 25 g boter
- 1 eidooier
- 25 g bloem
- nootmuskaat
Voorbereiding
15 min.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s. Snij in reepjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes oregano.
- Rasp de parmezaan.
Bereidingswijze
15 min. + 50 min. in de oven + 10 min. rust
- Doe de paprikareepjes in een ruime ovenschaal, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zout. Rooster de paprikareepjes 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de ui en het knoflook 5 min. op een zacht vuur. Doe er de tomatenstukjes, 1 blik water en de rode pesto bij. Kruid met de oregano, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat 10 à 15 min. sudderen en roer af en toe.
- Snij de kip in reepjes. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenreepjes ± 5 min. goudbruin.
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Haal intussen de paprikareepjes uit de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 190 °C.
- Maak de saus: smelt 25 g boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje de melk bij en breng aan de kook. Roer goed tot u een gladde, dikke saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur en klop de eidooier onder de witte saus.
- Verdeel de pasta, de tomatensaus en de kip over de paprika’s en meng goed door elkaar. Giet er de witte saus over. Zorg dat de saus mooi verspreid is. Bestrooi met de parmezaan en het paneermeel. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna 10 min. rusten.
Afwerking
Verdeel over de borden en kruid met zwarte peper van de molen. Dien op met een fris slaatje.
Bijpassende drank
- Quinta Vista
- Vinho Regional Lisboa
- Portugal
- Tarapacá Rosé
- Central Valley
- Chili