Hoofdgerecht

Vlees / Wild

Everzwijnenmedaillon met rodewijnsaus en Provençaalse groentjes

Ingrediënten voor 4 personen

Everzwijnenmedaillon met rodewijnsaus en Provençaalse groentjes, recept van Colruyt
  • 4 everzwijnenmedaillons
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes tijm (vers)
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 2 sjalotten
  • 1 dl rode wijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 dl wildfond (bokaal)
  • Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout

Voorbereiding   20 min. + 2 u. in de koelkast

  1. Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn. Wentel de medaillons in de kruiden en bedek met vershoudfolie. Zet 2 u. in de koelkast.
  2. Snij de wortelen en de ongeschilde courgette en aubergine in blokjes van ½ cm.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van ½ cm.
  4. Snipper de sjalotten fijn.

Bereidingswijze   30 min.

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de groenteblokjes 10 min. op een zacht vuur. De groentjes mogen licht krokant zijn. Voeg indien nodig een beetje water toe. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  2. Doe de sjalotten en de rode wijn in een kookpot en laat inkoken. Blus met de wildfond en laat voor de helft inkoken op een hevig vuur.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de everzwijnenmedaillons ± 2 min. aan elke kant goudbruin. Zet het vuur lager en laat verder bakken naar smaak (everzwijn wordt rosé gegeten). Kruid met peper en zout.
  4. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus met de ingekookte rodewijnsaus en schraap de braadresten los. Zeef de saus.

Afwerking

Snij de medaillons in schuine sneden en serveer met de groenteblokjes en de rodewijnsaus. Heerlijk met gratin dauphinois.

Bijpassende drank

  • Leffe Royale
  • Abdijbier

  • Vacqueyras A.O.P.
  • Caves Saint-Pierre

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 538 cal
Koolhydraten 10,4 g
Eiwitten 74,7 g
Vetten 19,9 g

Bron : Colruyt