Hoofdgerecht

Vlees / Gevogelte

Exotisch kalkoenengebraad

Ingrediënten voor 6 personen

Exotisch kalkoenengebraad, recept van Colruyt
  • 1 kg kalkoenengebraad
  • 2 eetl. bloem
  • 165 ml kokosmelk
  • 2 eetl. olijfolie (of rijstolie)
  • 1.5 dl kippenbouillon (½ blokje opgelost in 1.5 dl heet water)
  • 3 koffiel. groenecurrypasta (bokaal)
  • 2 eetl. paprikapoeder
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 1 koffiel. komijnzaadjes
  • peper en zout

Voorbereiding   10 min.

  1. Verwarm de oven 10 min. voor op 250 °C.
  2. Meng ondertussen de bloem met het paprika poeder, het kerrie poeder en de komijn. Kruid met peper en zout.
  3. Wentel het kalkoenengebraad in de gekruide bloem en druk goed aan, zodat de kruiden het vlees kunnen doordringen.

Bereidingswijze   10 min. + 1 u. in de oven

  1. Leg het gebraad in een ovenschotel en besprenkel met de olijf of rijstolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot het goudbruin kleurt.
  2. Verlaag de temperatuur tot 190 °C en leg er een vel aluminiumfolie los over. Laat nog 35 à 45 min. verder braden (afhankelijk van de dikte van het gebraad).
  3. Haal het vlees uit de ovenschotel en hou warm onder aluminiumfolie. Giet de bouillon in de ovenschotel en schraap de braadresten los met een houten lepel.
  4. Giet het braadvocht door een zeef in een steelpan. Voeg de kokosmelk toe en laat 2 min. op een hevig vuur inkoken. Breng op smaak met de groene curry, peper en zout.

Afwerking

Snij het gebraad in sneden en lepel er wat saus over. Dien op met warme ananasschijven, gekruid met wat paprikapoeder. Geef er gestoofde broccoli en rijst of hertoginnenaardappeltjes bij.

Tip

Voor diepvriesvlees

Laat een diepgevroren hele kalkoenfilet oppervlakkig ontdooien. Laat eventueel iets langer garen in de oven (5 à 10 min.).

Zelf hertoginnenaardappelen maken

Pureer 600 g gekookte aardappelen. Voeg 2 eidooiers toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed. Doe de puree in een spuitzak en maak al draaiend torentjes op een ingevette bakplaat. Zet 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Tip: voeg geen melk toe aan puree voor hertoginnenaardappelen. Melk maakt de puree te slap, waardoor u geen mooie torentjes kan maken.

Bijpassende drank

  • Casa Mayor, Chardonnay Old Vines
  • Colchagua Valley Chili

  • Duas Uvas Tinto
  • Vinho Regional Estremadura Portugal

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 322 cal
Koolhydraten 5 g
Eiwitten 37,5 g
Vetten 16,9 g

Bron : Colruyt