Hoofdgerecht

Vlees / Wild / Gevogelte

Fazantfilets in cider met geglaceerde uitjes

Ingrediënten voor 4 personen

Fazantfilets in cider met geglaceerde uitjes, recept van Colruyt
  • 700 g fazantenborstfilet (diepvries)
  • 200 g zilveruitjes (diepvries)
  • 4 ananasschijven (blik) (+1 dl sap uit het blik)
  • 1.5 dl cider (demi sec)
  • ½ blokje vleesbouillon
  • 3 eetl. bloemsuiker
  • ½ dl room
  • 4 eetl. boter
  • instantsausbinder
  • 1 snuifje tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de fazantfilets ontdooien zodat u ze van elkaar kunt losmaken. Dep ze droog.

Bereidingswijze   10 min.

  1. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Bak de fazantfilets aan elke zijde goudbruin gedurende ± 2 min. Kruid met peper, zout en een snuifje tijm.
  2. Giet de cider in de pan en dek af. Laat nog 6 min. gaar worden op een zachter vuur.
  3. Verhit intussen 2 eetl. boter in een andere pan en doe er de diepgevroren zilveruitjes in. Bestrooi met bloemsuiker (om te glaceren) en laat de uitjes rondom goudbruin kleuren.
  4. Haal de uitjes uit de pan en hou ze warm. Gebruik het braadvocht om er de ananasschijven in te verwarmen (ze mogen lichtjes kleuren). Haal ze uit de pan en hou ze warm. Maak de braadresten los met 1 dl ananassap (uit het blik).
  5. Als het vlees gaar is, haalt u het uit de pan. Hou het warm. Giet het vocht van de uitjes en de ananas in de pan en schraap de braadresten goed los. Zet het vuur hoger.
  6. Voeg een half blokje vleesbouillon toe, samen met ½ dl room. Laat 1 min. inkoken en bind indien nodig met wat sausbinder tot een lichtgebonden saus.

Afwerking

Schik op elk bord een schijfje ananas met de geglaceerde uitjes middenin. Verdeel het vlees in dikke, schuine sneden en lepel er wat saus over. Geef er hertoginnenaardappeltjes bij.

Bijpassende drank

  • L'Excellence de Signargues
  • A.C. Côtes du Rhône Villages
  • Caves Saint-Pierre

Heel aantrekkelijke wijn met een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: rijk, krachtig, fruitig en kruidig.


  • Animus D.O.C. Douro
  • Vinhos Leite de Faria Portugal

Moderne, fruitgedreven wijn met een granaatrode kleur en een boeket van rijp rood fruit en een fijne ledertoets. Volle, soepele en tegelijk karaktervolle smaak met vrij lange afdronk.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 652 cal
Koolhydraten 18,1 g
Eiwitten 54,9 g
Vetten 39,3 g

Bron : Colruyt