Ingrediënten voor 4 personen
- 4 everzwijnenmedaillons
- 100 g blauwe bessen
- 800 g witloof
- 1 eetl. citroensap
- 1 teentje knoflook
- 2 eetl. aalbessengelei
- 1 eetl. bloemsuiker
- 1 dl cognac
- 4 dl wildfond
- 3 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
5 min. +
- Snij het witloof in de lengte in 4 of 6 repen, afhankelijk van de dikte.
- Snipper het knofl ook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereidingswijze
25 min.
- Doe het witloof en het knofl ook in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Verdeel er 1 eetl. olijfolie en de bloemsuiker over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de everzwijnenmedaillons aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat het vlees nog ± 10 min. garen op een matig vuur (everzwijn wordt rosé gegeten).
- Voeg de cognac toe en flambeer (weg van de dampkap). Haal het vlees uit de pan en hou warm.
- Doe de diepgevroren blauwe bessen, het citroensap, de aalbessengelei en de wildfond in de pan. Laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur en kruid met peper en zout.
Afwerking
Snij de medaillons in schuine sneetjes en overgiet met de blauwebessensaus. Serveer met het witloof en kroketten.
Bijpassende drank
Leffe is een Belgisch abdijbier dat gebrouwen wordt door AB InBev. Het biermerk is vernoemd naar de in Dinant gelegen abdij van Leffe.
Leffe Bruin (6,5%), sinds 1952, donker bier, gefilterd
- Château Camino Salva A.O.P.
- Haut-Médoc