Hoofdgerecht

Vlees / Wild / Gevogelte

Gebardeerde fazantfilet

Ingrediënten voor 4 personen

Gebardeerde fazantfilet, recept van Colruyt
  • 4 fazantenborstfilets (diepvries)
  • 4 sneetjes gezouten spek
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 4,5 dl lichte room
  • 3 eetl. boter
  • 1 tl. mosterd
  • 4 jeneverbessen
  • ¼ tl. rozemarijn (gedroogd)
  • peper

Voorbereiding   5 min. + ontdooitijd

  1. Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Wikkel elke filet in een sneetje spek en zet vast met een cocktailprikker.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Smelt de boter in een braadpan en bak de fazantenborstfilets ± 2 min. aan elke kant. Haal ze uit de pan en doe er het citroensap, de room en de mosterd in.
  2. Meng goed door elkaar en kruid met de rozemarijn, de jeneverbessen en peper.
  3. Leg de fazantenborstfilets in de saus, dek de pan af en laat ± 6 min. garen op een zacht vuur.
  4. Haal het vlees opnieuw uit de pan en hou warm. Laat de saus op een hoog vuur inkoken tot de gewenste dikte.

Afwerking

Verdeel de fazantenborstfilets over de borden. Overgiet met de saus en serveer met gestoofd witloof en gekookte aardappelen.

Bijpassende drank

  • Château Limbourg
  • A.O.P. Pessac-Léognan

  • Château Lestage
  • A.O.P. Listrac

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 482 cal
Koolhydraten 1,8 g
Eiwitten 40,4 g
Vetten 34,8 g

Bron : Colruyt