Ingrediënten voor 4 personen
- 4 fazantenborstfilets (diepvries)
- 4 sneetjes gezouten spek
- 1 citroen (enkel het sap)
- 4,5 dl lichte room
- 3 eetl. boter
- 1 tl. mosterd
- 4 jeneverbessen
- ¼ tl. rozemarijn (gedroogd)
- peper
Voorbereiding
5 min. + ontdooitijd
- Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Wikkel elke filet in een sneetje spek en zet vast met een cocktailprikker.
Bereidingswijze
15 min.
- Smelt de boter in een braadpan en bak de fazantenborstfilets ± 2 min. aan elke kant. Haal ze uit de pan en doe er het citroensap, de room en de mosterd in.
- Meng goed door elkaar en kruid met de rozemarijn, de jeneverbessen en peper.
- Leg de fazantenborstfilets in de saus, dek de pan af en laat ± 6 min. garen op een zacht vuur.
- Haal het vlees opnieuw uit de pan en hou warm. Laat de saus op een hoog vuur inkoken tot de gewenste dikte.
Afwerking
Verdeel de fazantenborstfilets over de borden. Overgiet met de saus en serveer met gestoofd witloof en gekookte aardappelen.
Bijpassende drank
- Château Limbourg
- A.O.P. Pessac-Léognan
- Château Lestage
- A.O.P. Listrac