Hoofdgerecht

Vlees / Gevogelte

Gevulde duifjes met groentestoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen

Gevulde duifjes met groentestoofpotje, recept van Colruyt
  • 4 jonge duiven
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 400 g spruiten
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 dl witte porto
  • 2 dl gevogeltefond
  • 50 g echte boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eetl. boter
  • 4 takjes verse peterselie
  • ½ tl. selderijzout
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 tl. jeneverbessen
  • 2 tl. tijm (gedroogd)
  • 2 tl. rozemarijn (gedroogd)
  • mixed pepper selection (molen)
  • instantsausbinder (facultatief)
  • peper en zout

Voorbereiding   minder dan 30 min.

  1. Laat de duifjes volledig ontdooien.
  2. Breek de laurierblaadjes in stukken.
  3. Meng de tijm met de rozemarijn, de in stukjes gebroken laurier en het selderijzout. Kruid naar smaak met de mixed pepper.
  4. Meng de 50 g boter met de jeneverbessen en 1 koffiel. van de kruidenmengeling.
  5. Vul de duifjes op met de botermengeling.
  6. Scheur de oesterzwammen in brede repen.
  7. Snipper de peterselie fijn.

Bereidingswijze   1 u 20 min.

  1. Laat 2 eetl. boter smelten in een brede braadpan en bak de gevulde duifjes aan alle kanten bruin. Kruid met peper en zout. Voeg de witte porto toe, dek af en laat op een zacht vuurtje verder garen gedurende 1 u.
  2. Bereid ondertussen het groentestoofpotje: kook de spruitjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag.
  4. Voeg de oesterzwammen toe en laat 3 min. bakken. Kruid naar smaak met peper.
  5. Voeg de spruitjes toe en laat 3 min. verder bakken.
  6. Haal de gebakken duifjes uit de pan en leg op een ovenplaat. Bestrooi met de rest van de kruidenmengeling en schuif enkele min. onder de grill. Let erop dat de duifjes niet aanbranden of uitdrogen.
  7. Maak de braadresten van de pan los met de gevogeltefond en breng aan de kook. Bind eventueel met instantsausbinder.

Afwerking

Verdeel de opgevulde duifjes en het groentestoofpotje over de borden. Werk af met de fijngesnipperde peterselie. Lekker met kroketten of aardappelgratin.

Bijpassende drank

  • Cuvée Charles Mock La Clape
  • A.C. Coteaux du Languedoc

  • Vino Nobile di Montepulciano
  • DOCG Loggia delle Sassaie Toscane - Italiaeuml;

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 841 cal
Koolhydraten 11,2 g
Eiwitten 40,6 g
Vetten 67,2 g

Bron : Colruyt